Logo van Expo4you            

Menu opties:


Nelleke in 't AnkerGeboortejaar1949
AchtergrondNelleke in 't Anker is rond 2000 begonnen met schilderen. Zij had al eerder met de gedachte gespeeld zich te uiten met kwasten en verf. Volgens haar is het een ontdekking geworden te ervaren hoe schilderen haar kan ontspannen, hoe het haar mee kan voeren in een wereld van slechts kleur en materiaal. "Alles wat normaliter mijn aandacht vraagt of mijn geest bezighoudt, vervaagt en treedt op de achtergrond", aldus Nelleke. "Wanneer ik schilder, vergeet ik alles om mij heen en wordt alles rustig in mij".

Tweemaal heeft zij een cursus schilderen gevolgd om zich een aantal technieken eigen te maken. Zij is begonnen met aquarelleren en deze wijze van schilderen met de daarbij de zgn. nat-op-nat techniek gebruik, leidt volgens haar tot verrassingen op papier. Later is zij gaan werken met acryl en olieverf; in het begin op kleine stukken papier en later op doek.

"Meestal begint het proces van schilderen met bepaalde kleuren in mijn hoofd. Soms zie ik prachtige Hollandse luchten, soms heb ik aan zee gewandeld of heb ik een bepaalde gebeurtenis meegemaakt die aanleiding vormen om me aan de schilderezel te zetten."

De laatste tijd werkt Nelleke in toenemende mate op doek en op grotere oppervlakten.

Nelleke is in het dagelijks leven opleidingsco√∂rdinator in het Evean Henri√ętte Holst (zorgcentrum in Amsterdam Z-O) en geeft zij les aan de Medische Faculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam.