Logo van Expo4you            

Menu opties:


Irene DoorenbosGeboortejaar1953
AchtergrondDe tijd op de middelbare school heeft Irene gebruikt om de anatomie onder de knie te krijgen. Vervolgens heeft zij de kunstacademie Artibus in Utrecht bezocht. Eerst met het idee om binnenhuis architect te worden, maar zij is geswitcht naar publiciteit omdat daar de fotografie bij zat en omdat het platte vlak haar toch nog meer trok. Vanaf 1972 tot 1977 heeft zij hier doorgebracht. Na de kunstacademie is de Fotovakschool gevolgd in Apeldoorn, waar zij in 1981 het diploma heeft gehaald.

Al vanaf heel jong heeft Irene altijd getekend, maar op het echte decoreren heeft zij zich pas de laatste jaren met volle enthousiasme gestort. Bij atelier Metisse in Amsterdam heeft zij de kunst van het houten (met schilderwerk imiteren van hout) en marmeren (met schilderwerk imiteren van marmer) geleerd en tevens het schilderen van trompe d'oeil werk. Een muur met antieke beelden er voor of een wijds uitzicht op de Middellandse zee; de mogelijkheden zijn legio. Of het nu een compleet restaurant is, of een enkele muur in de tuin, een tafelblad of de zijkant van uw auto, voor Irene is elke opdracht een uitdaging.
De laatste jaren is Irene tevens gaan schilderen op doek, net een paar stappen dichter bij kunst dan het schilderen van decoraties.

Sinds haar achtste jaar, toen zij het boxje van haar opa kreeg, is zij gaan fotograferen. Zij probeert niet alleen te fotograferen als 'registratie van de werkelijkheid', maar ook een zeker gevoel, een persoonlijke kijk op die werkelijkheid wil zij er inleggen. Fotograferen is inmiddels gegroeid tot een onuitwisbare gewoonte. Volgens Irene worden haar foto's de laatste tijd steeds abstracter.